Vertical divider

2. Professionele hulp bij echtscheiding vragen.

Een echtscheiding lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld het is immers geen taboe meer zoals vroeger. Hierdoor wordt soms voorbij gegaan aan het enorme verdriet dat een scheiding kan veroorzaken.

Voor sommige mensen is een scheiding net zo ingrijpend als een sterfgeval, waardoor ze in een rouwproces terechtkomen waar ze alleen niet meer uitkomen. Verdriet is een moeilijk te hanteren emotie en wordt daarom vaak omgezet in boosheid naar de ex-partner toe.

In het geval dat kinderen bij een echtscheiding betrokken zijn, staat het verdriet en de boosheid het gezamenlijke ouderschap in de weg. Ook voor kinderen kan een scheiding dermate ingrijpend zijn dat professionele hulp nodig is om de scheiding te verwerken.

Veel kinderen en gekwetste ex-partners zijn gebaat bij professionele hulp bij echtscheiding, een zelfhulpgroep of een praatgroep voor de verwerking van de scheiding.

Alleen al het feit dat gemerkt wordt dat u en/of uw kinderen niet de enige zijn die zo onder een scheiding leiden, kan al troost en hulp bieden.

LINKS: HULP

therapie.startkabel.nl hulpgids.nl
psynip.nl
nvrg.nl maatschappelijkwerkonline.nl nim.nl
nvmw.nl

LINKS: KIDS

kindertelefoon.nl kinderrechtswinkel.nl
jip.org

 

 

KOOP
S
K
P
A
O
 
FAVORIETEN
dating
afab
krediet
lexa
stop
ditzo
mobiel.nl
DAS
vodafone
 
 
 
Onderhoud: Veronica Webdesign