Vertical divider

5. De afhandeling van uw echtscheiding in combinatie met een makelaar en een hypotheekadviseur.

De nieuwste trend op het gebied van echtscheidingen is om met behulp van een bemiddelaar, in combinatie met een makelaar en een hypotheekadviseur, alles rond de echtscheiding af te handelen. Deze vorm is dus alleen bereikbaar voor partners in het bezit van een eigen woning of in die gevallen waarbij één van de partners of beide partners na de scheiding een eigen woning willen kopen. De echtscheidingsbemiddelaar ontvangt een courtage van de makelaar, de hypotheekadviseur en of van de advocaat of notaris.

De echtscheidingsbemiddelaar brengt een deel of de gehele ontvangen courtage in mindering op de bemiddelingskosten waardoor deze lager uitvallen.
Ook over deze nieuwste vorm van scheiden heeft De Echtscheidingsspecialist nog geen oordeel. Wel dient rekening gehouden te worden met de tegengestelde belangen die de makelaar of de hypotheekadviseur kan hebben ten opzichte van één van de partners.

Voorzover De Echtscheidingspecialist weet, worden aan deze scheidings-
bemiddelaars geen eisen gesteld qua opleiding en deskundigheid evenmin zij zijn verplicht tot permanente educatie op het gebied van echtscheidings-
bemiddeling.

Voorbeeld 1 van tegengestelde belangen.

Eén van de partners wil blijven wonen in de voormalig echtelijke woning. De partner, die daar wil blijven wonen, heeft een taxatierapport nodig om het uitkoopbedrag te bepalen voor de andere partner en om de hypotheek over te nemen.

De makelaar ontvangt voor zijn werk een percentage van de taxatiekosten. Hoe hoger het huis getaxeerd wordt, hoe meer de makelaar verdient.

Voorbeeld 2 van tegengestelde belangen.

De hypotheekadviseur ontvangt een provisie van de geldverstrekker over de hypotheek die afgesloten wordt. De provisie is een percentage van de hoogte van de af te sluiten hypotheek.

Met andere woorden; hoe hoger de hypotheek, hoe meer provisie de hypotheekadviseur ontvangt. Maar hoe hoger de woonlast van de alimentatieplichtige hoe minder ruimte er is voor alimentatie.

De integere scheidingsmakelaar zal echter de belangen van beide partners behartigen.

Deel uw ervaringen met de scheidingsmakelaar door ons te mailen of uw ervaringen op het forum te melden.

 

KOOP
S
K
P
A
O
 
FAVORIETEN
dating
afab
krediet
lexa
stop
ditzo
mobiel.nl
DAS
vodafone
 
 
 
Onderhoud: Veronica Webdesign