Vertical divider

Wel of geen professionele ondersteuning.

Wanneer jezelf geen keuze kunt maken, is het misschien zaak om een professionele derde in te huren om je te helpen bij het maken van een keuze. Je kunt ondermeer denken aan een maatschappelijk werker, een psycholoog of een coach.

Het is ook mogelijk om samen professionele ondersteuning te zoeken. Maak vooraf aan je partner duidelijk wat de reden is voor het zoeken van hulp. Wil je begeleiding om de relatie opnieuw vorm te geven, om uit te zoeken of scheiden een optie is of om de scheiding te begeleiden.

Duidelijkheid vooraf voorkomt teleurstelling en boosheid achteraf. De partner merkt het namelijk al snel dat hij/zij onder valse voorwendselen is meegenomen naar de hulpverlener.

Om misverstanden te voorkomen is het zaak om bij uw zorgverzekeraar informatie in te winnen over een mogelijke vergoeding. De kosten van een coach, een mediator en veel psychologen komen voor uw eigen rekening. Stel u goed op de hoogte van de tarieven en leveringsvoor-
waarden.

De ervaring leert dat veel mensen halverwege een ingeslagen pad stoppen in verband met de oplopende kosten. De praktijk leert dat een half afgemaakte therapie of echtscheidingbemiddeling niet werkt.
Ter vergelijk, wanneer een kapotte dakgoot voor de helft wordt gemaakt, blijft de dakgoot lekken. Zonde van de reparatiekosten.

De uiteindelijke keuze.

De uiteindelijk te maken keuze lijkt vaak een keuze tussen twee kwaden. Welke keuze dan ook gemaakt wordt - scheiden of blijven - het is een kwestie van hard werken en een oefening van geduld om de keuze tot een goed einde te brengen.


LINKS

psynip.nl (psychologen)
nvrg.nl (gezins- en relatietherapeuten)
nim.nl (maatsch. werk en schuldsanering)
nvmw.nl (maatsch. werk algemeen)

BureauEchtscheiding.nl
therapie.startkabel.nl
hulpgids.nl
psychotherapie.nl
maatschappelijkwerkonline.nl

 

KOOP
S
K
P
A
O
 
FAVORIETEN
dating
afab
krediet
lexa
stop
ditzo
mobiel.nl
DAS
vodafone
 
 
 
Onderhoud: Veronica Webdesign