Vertical divider

2. Huren.

Veelal is het niet mogelijk om op korte termijn een huurwoning te krijgen via de woningbouwvereniging of laat de verkoop van de voormalig echtelijke woning lang op zich wachten.

In die gevallen waar de spanningen door het samenwonen van de ex-partners hoog oplopen is het verstandig om naar woonalternatieven te zoeken voor één van de ex-partners.

Hieronder volgt een opsomming van mogelijke alternatieven.

 • Huren via de makelaar.
  Met name de grotere makelaars hebben huurhuizen in hun bestand. Makelaars stellen echter eisen aan het inkomen van hun huurders en bieden meestal huurcontracten aan voor een jaar. Over het algemeen liggen de huurprijzen van de makelaars een stuk hoger dan van de woningbouwverenigingen.
 • Huren via een particulier.
  Naast de woningbouwverenigingen en de makelaars zijn er ook particulieren die woningen verhuren. In sommige gevallen zijn deze woningen gestoffeerd en soms zelfs gemeubileerd. Particuliere verhuur kan gevonden worden via de lokale krant en/of op internet.
 • Huren vakantiebungalow.
  Buiten de vakantieseizoenen om is het vaak mogelijk om voor een redelijke prijs een vakantiebungalow te huren zowel via particulieren als vakantieparken.
 • Huren (sta-)caravan
  Op campings worden vaak caravans verhuurd van zowel particulieren als van caravanverhuurbedrijven. Met het oog op de kinderen kan het huren van een caravan vooral in de zomer een goed alternatief zijn.

LINKS
Meeus.com
Boelensjorritsma.nl
woningkrant.nl
Directwonen.nl
Woninghuren.com
Huurwoning.nl

KOOP
S
K
P
A
O
 
FAVORIETEN
dating
afab
krediet
lexa
stop
ditzo
mobiel.nl
DAS
vodafone
 
 
 
Onderhoud: Veronica Webdesign