Vertical divider

Negatieve spiraal doorbreken.

Wanneer iemand niet gelukkig is in de relatie dan zal diegene zich kritisch opstellen ten opzicht van het gedrag van partner.
Meestal is de bedoeling van het leveren van kritiek om het gedrag van de partner te veranderen. Helaas is de uitwerking over het algemeen tegenovergesteld.

Wanneer iemand alleen nog maar kritiek over zich uitgestort krijgt en het in de ogen van de ander niet meer goed kan doen, slaat de onzekerheid toe.
Want ook als hij of zij het gedrag verandert, levert dit kritiek op in plaats van een complimentje. Als gevolg hiervan verdwijnt het zelfvertrouwen en is de kans groot dat de partner die steeds kritiek ontvangt onverschillig wordt en zich verder terugtrekt.

Hoe moeilijk het misschien ook is om te aanvaarden maar de partner waaraan je je nu alleen maar ergert heeft ook zijn of haar goede kanten. Jullie relatie is dan misschien niet leuk meer maar de man of de vrouw waar je ooit verliefd op bent geweest is in wezen niet veranderd.

Het is jullie relatie die verandert is en daar heb je beiden een rol in (gehad). Door je meer te focussen op de positieve kanten van je partner is de mogelijkheid aanwezig dat je samen weer tot gesprek komt en of een nieuwe start kunt maken met de relatie of dat je samen tot de slotsom komt dat een echtscheiding het beste is.

Met stroop vangt men meer vliegen dan met azijn.

 

KOOP
S
K
P
A
O
 
FAVORIETEN
dating
afab
krediet
lexa
stop
ditzo
mobiel.nl
DAS
vodafone
 
 
 
Onderhoud: Veronica Webdesign