Vertical divider

4. Tips en valkuilen bij het begin van een scheiding.

Scheiden en schuldgevoel

Degene die de scheiding aanhangig maakt, kan last hebben van een schuldgevoel. Dat schuldgevoel kan ervoor zorgen, dat de scheiding die niet eerlijk wordt afgehandeld.

Vrouwen zijn veelal geneigd om op financieel gebied concessies te doen, terwijl mannen vaak geneigd zijn om op het gebied van het gezamenlijk ouderschap concessies te doen. Dit alles om van het schuldgevoel af te komen.

Vaak leiden deze concessies na de afhandeling van de scheiding tot irritaties en ergernissen, waardoor er nieuwe procedures gestart worden en de destijds in “goed overleg” afgehandelde scheiding alsnog uitloopt op een vechtscheiding.

Scheiden en buitenstaanders

Gezien de hoeveelheid echtscheidingen in Nederland heeft iedereen wel een vriend(in), een buurman, een neef of een nicht die “alles” over echtscheidingen weet en die je graag wil adviseren. Echter het is de echtscheiding van jou en je partner met jullie emoties, jullie wensen en jullie financiële mogelijkheden. De zichzelf opgeworpen goedbedoelende “scheidingsadviseur” adviseert meestal vanuit zijn eigen ervaringen, en de vraag dient dan ook gesteld te worden of zijn ervaringen wel bij jullie passen.

Veelal zie je in de praktijk dat niet-professionele scheidingsadviseurs grote moeite hebben om onpartijdig te blijven, waardoor ze soms schade aanrichten zonder dat iemand zich daarvan bewust is.

Als je in scheiding ligt heb je natuurlijk behoefte aan een klankbord, begrip en informatie en er is ook niets op tegen om daarnaar op zoek te gaan. Zorg er echter wel voor dat de scheiding op een manier wordt afgehandeld die bij jou past.

 

KOOP
S
K
P
A
O
 
FAVORIETEN
dating
afab
krediet
lexa
stop
ditzo
mobiel.nl
DAS
vodafone
 
 
 
Onderhoud: Veronica Webdesign